Där solen möter havet!

Information

Avgift

Avgiften ligger för närvarande på 1000 kr/månad per hushåll. Detta täcker in kostnaden för värme, sophämtning, vägar samt underhåll av tak.

Avgiften betalas in kvartalsvis (bestämt 2015-06-09), se Nyheter för mer info om inbetalning och kontonummer.

Betalning skall ske:
Q1 sista januari
Q2 sista april
Q3 sista juli
Q4 sista oktober

Soprum

I soprummet återfinns 3 kärl för hushållsavfall samt 3 kärl för matåtervinning. Påsa för matåervinning går att hämta i soprummet och det är Kungsbacka kommun som förser oss med påfyllnad med påsar. Se till att fördela soporna jämt mellan dessa kärl. När det gäller övrig sopsortering t.ex. papper, tidningar, glas etc, så skall vi använda sopsorteringen utanför Hemköp.

Container / Återvinningen

Utanför soprummet står en container som samfälligheten disponerar över. Här slängs endast brännbart avfall som t.ex. trädgårdsavfall (dock ej jord). Containern är låst med ett kodlås och skulle ni sakna koden – ta kontakt med Styrelsen.

Skrymmande avfall förutom tryckimpregnerat virke, kan slängas på Klåvstens ÅVC i Kungsbacka. Tryckimpregnerat kör man till Barnamossen.

Återvinningskortet tillhör Samfälligheten. Vid förlust meddela styrelsen, som beställer ett nytt till en kostnad av 150kr. Vid flytt lämnas kortet till den nya ägaren.

Om vi slänger rätt så undviker vi onödiga kostnader för Samfälligheten.

Verktyg

Nedan följer en lista på de verktyg som Samfälligheten äger och som alla
medlemmar har rätt att disponera:
-Stege, 2 delad 5,5m
-Högtryckstvätt Kärcher 5,85 med tillbehör
-Borstar och spolmunstycke för takrännor

Dessa verktyg finns i soprummet, innanför gallerdörren, om ni saknar koden vänligen ta kontakt med styrelsen. Viktigt att när man lånar något av ovanstående noteras detta på uppsatt lista i soprummet.

Belysning

Lampor till utebelysning på förråden byter man själv och glödlampor finns i nätburen i soprummet.

Parkering

Alla hushåll har tillgång till en specifik parkeringsplats, vänligen ta kontakt med styrelsen för att få veta vilken plats som är er. Tänk på att besöksparkeringarna är till för besökare.

 

Garageplats

Garagelängorna tillhör Eksta Fastigheter. Om man önskar en garageplats, vänligen ta kontakt med Eksta direkt.

Tak

Samfälligheten ansvarar för underhållet av taken. Under hösten 2014 så gjordes en större rengöring av taken, vilket bidrog att vi fick tillbaka den härliga röda färgen igen.

Ventilation

I husen så har vi ett speciellt system för ventilation kallat FTX. Detta är konstruerat för att bättre ta hand om värmen i luften och på så sätt hålla nere driftskostnaden.

Under 2015 har vi fått offert ifrån Fläkt Woods för att byta ut fläktaggregaten – se Nyheter för mer info.

Bredband / TV

Primär operatör i husen är Comhem, men det går även att använda andra operatörer som t.ex. Telia. Vi har i dagsläget ingen fiber indraget, men många operatörer har dragit in fiber i hus runtomkring vårt område, så eventuellt finns det möjlighet för att koppla in sig på fibernätet.

Vatten

Tecknas enskilt för varje hushåll. Kontakta Kungsbacka Kommun för mer info.

Elcentral

I vår gemensamma elcentral kan du läsa av din egen elmätare. Här finns även glödlampor till fastighetsbelysning på varje hushålls förråd.

Färgkod, måla om

Det är bestämt i stadgarna att samtliga hushåll ska målas i samma gula nyans.

Ange nedan färgkod till färghandlaren för rätt kulör:

Solgul 1037-YO9R-0010 (Jotun)

Kalkvit S0502-Y

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera